Borneo

De wekker gaat om 3 uur ‘s nachts, om kwart voor 4 staan we op de bus te wachten, om 5 uur pleuren we slaapdronken onze rugzakken op de loopband bij de incheckbalie en om half 8 zitten we in het vliegtuig. Die goedkope vluchtjes zijn altijd zo ***vroeg. We vliegen naar Kuching, de grootste stad van Sarawak, het zuidelijke deel van Maleisisch Borneo, we zijn hier voor de orang-oetangs!! Twee uurtjes later rollen we het hotel binnen. Eerst maar een dutje.

Kuching is een prima uitvalsbasis om de National Parks in de buurt bezoeken. We hebben nog even het wilde plan door te vliegen naar het noorden van Borneo maar hier is genoeg te doen en we hebben maar een week. Dus dat plan skippen we en we reserveren een paar nachten in Bako National Park. De jungle in dus! Waar we schorpioenen, vuurvliegen, hagedissen, gigantische wandelende takken, neusapen, zilverlangoeren, makaken, varanen, duizendpoten, zwaluwen, kikkers, krabben, spinnen, schildpadden, heel veel mieren waaronder mieren van 2 cm en vuurmieren die me beten (au), ijsvogels, zandplevieren, baardvarkens (haha), vleermuizen, cicades, termieten, wespen van 4 cm, smaragdduiven, één vliegende kat en één hamerhoofdworm (wat?) zien. En een heleboel beesten waar we de naam niet van weten. Ik heb zoveel foto’s gemaakt, kon niet kiezen dus weer eens lekker veel om naar te kijken. Enjoy!

3 thoughts on “Borneo

  1. Zo gaaf de jungle. De geluiden, geuren, bizarre en mooie beesten, woudreuzen en drukkende warmte. Gaaf, gaaf en nog eens gaaf. En dan jullie bezwete koppen, heel herkenbaar. Toffe reportage! Die baardzwijn, goud

  2. Heel gaaf al die beesten. Ook die baardzwijn natuurlijk, tof beest. Wij wilden een jaar gelden ook Borneo doen, maar daar was toen alles dicht vanwege het seizoen. Door jullie plaatjes staat ie nu weer op onze lijst.

  3. Wou dat ik bij jullie was, met die fraaie natuur en beestjes om ons heen. Fantastische foto’s weer, ik heb ze meerdere malen bekeken! SmakkiesX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *