Bangkok

Ik was vergeten hoe mooi en hoe vies je was. En hoe druk. En hoe prachtig je tempels. En whooooo wat is het hier warm! Ik moet even acclimatiseren. De drukte, het verkeer, de toeristen. Niks nieuws allemaal maar toch. ‘Same same but different’ zoals ze hier op elk t-shirt printen. Ruben heeft er gelukkig minder last van.

We doen Bangkok in twee delen. De eerste paar dagen slapen we in een goedkoop jaren ’50 hotel in het oude centrum, Heel basic, maar stijlvol en dichtbij alle bezienswaardigheden. Het tweede deel Bangkok (3 weken later) zijn we in Sukhumvit, een van de nieuwere gedeeltes van de stad. We lopen veel want we zijn de tuktuk chauffeurs al snel zat. Het lijkt alsof iedereen er op uit is om je op te lichten. ‘Waar wil je heen? Ooh! Ik weet de weg! En deze tempel is ook heel mooi en je wilt vast ook een maatpak kopen en de tuktuk is alléén vandaag 20 baht want gesubsidieerd door de overheid, écht!’ Echt niet. Even langs een kledingmaker/juwelier/nepreisbureau en commissie vangen. Of ze vragen 300 baht voor een kort ritje. Nee bedankt. De taxi chauffeurs zijn niet veel beter trouwens. Pas de 5e die we aanhouden wil zijn meter aanzetten. Whatever.

Los van irritante chauffeurs/ andere mannetjes die willen ‘helpen’ hebben we het heel leuk in Bangkok! We zien de prachtigste tempels en hebben een hele toffe avond met twee vrienden die we in Sapa ontmoetten, in Bangkok wonen en zelf Brits zijn (snappie?). We lachen ons rot op Khao San road, gelukkig slapen we er niet, wat een gekkenhuis! En er staat een sjieke lunch op het programma in het (volgens de Pellegrino lijst) beste restaurant van Azië, al weken geleden gereserveerd. Mjummie!

Voor de eet foto’s zie Food Department!

6 thoughts on “Bangkok

  1. Gave plaatjes weer, en ‘Wat Phra Chetuphon Wimonmangkhlaram Ratwonmahawihan’een goeie voor een potje scrabble! XXX

    1. En wat dacht je van ‘Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit’? De volledige ceremoniële naam van Bangkok!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *